Sony heeft woensdag de Nederlandse adviesprijzen bekendgemaakt van zijn 55- en 65-inch ultra hd-televisies. De prijzen beginnen bij 4500 euro. 

De twee Bravia-modellen werden in januari aangekondigd en verschijnen naast een vorig jaar verschenen model van 85 inch. Dat grotere model is met zijn prijskaartje van 25 duizend euro een stuk duurder dan de nieuwe modellen die Sony medio juni in Nederland uitbrengt.

De 55-inch Bravia KD-55X9005 krijgt een adviesprijs van 4500 euro, terwijl de 65-inch KD-65X9005 7000 euro zal kosten. Sony laat weten dat beide modellen vanaf donderdag online gereserveerd kunnen worden.

Ultra hd

Elk kan beelden in ultra hd (ook wel 4K genoemd) weergeven, een resolutie die met 3840 bij 2160 pixels viermaal zo hoog is als de huidige standaard, full hd. De televisies beschikken over ingebouwde technologie om beelden van lagere resolutie op te schalen naar ultra hd.

Ook hebben de apparaten ingebouwde ondersteuning voor NFC. Hierdoor kan er volgens Sony snel draadloos verbinding worden gemaakt met NFC-compatibele smartphones en tablets.

Sony maakte eerder al de prijzen van de overige Bravia-tv's bekend.