Olympus heeft een nieuwe systeemcamera geïntroduceerd, de Pen Lite E-PL6. Het nieuwe middenklassemodel laat gebruikers onder meer sneller scherpstellen via het touchscreen.

De Pen Lite E-PL6 volgt de E-PL5 op die eind 2012 op de markt kwam. Het toestel kent in grote lijnen dezelfde specificaties: zo heeft het toestel dezelfde 16,1-megapixelsensor en True Pic VI-beeldprocessor aan boord als zijn voorganger. 

In het nieuwe toestel zijn met name de snelheid verbeterd. Zo heeft Olympus zijn Fast AF-functie, die het scherpstellen versnelt, vertaald naar het touchscreen, zodat men nu ook via het touchscreen sneller kan scherpstellen. Ondertussen is de sluitervertraging teruggebracht tot 0,044 seconden.

ISO-bereik vergroot

Ook heeft Olympus een 'small AF target'-stand ingebouwd, waarmee men via het touchscreen makkelijker zou kunnen focussen op kleine onderwerpen. Daarnaast is het ISO-bereik uitgebreid met een nieuwe ISO LOW-instelling, die de lichtgevoeligheid van de camera vermindert. Hiermee zijn ook in fel zonlicht goede foto's te maken met maximale apertuur, aldus Olympus.

Eveneens nieuw is een 'interval'-stand, waarbij om de zoveel tijd automatisch een foto wordt genomen. Gebruikers kunnen zelf de intervalduur en de totale hoeveelheid te nemen foto's instellen. Naderhand kunnen dergelijke foto's op de camera worden samengevoegd tot een filmpje.

Waterpas

Ten slotte heeft Olympus een 2-assig waterpassysteem ingebouwd, zodat gebruikers hun camera makkelijker volledig recht kunnen houden. 

Olympus laat weten dat de nieuwe camera in juni op de markt komt. Er zijn nog geen adviesprijzen bekendgemaakt.