Sony heeft een prototype van een grote 13,3-inch tablet met e-ink-scherm onthuld. Het apparaat is bedoeld voor studenten en wordt dit jaar getest op Japanse universiteiten.

Het apparaat is met zijn 13,3 inch een stuk groter dan de gemiddelde tablet of e-reader. Volgens Sony komt het formaat echter overeen met dat van een vel papier op A4-formaat. 

Met een dikte van 6,8 millimeter en een gewicht van 385 gram moeten studenten de educatieve tablet makkelijk mee kunnen nemen naar college, aldus de Japanse fabrikant. 

Het energiezuinige e-ink-scherm heeft een resolutie van 1600 bij 1200 pixels en functioneert ook als touchscreen. Met een meegeleverde stylus of de vingers kunnen studenten aantekeningen maken in pdf-bestanden, door digitale boeken bladeren en collegenotitites maken.

Aantekeningen uitwisselen

Het apparaat is tevens uitgerust met wifi. Deze functie is bedoeld om studenten aantekeningen uit te laten wisselen, bijvoorbeeld met collegastudenten die een les gemist hebben. Er is 4GB aan opslagruimte aan boord. Deze capaciteit kan worden uitgebreid met behulp van een microSD-kaart. 

De educatieve e-ink-tablet verkeert momenteel nog in de prototypefase. Eind dit jaar wil Sony het apparaat laten testen op drie universiteiten in Japan. Wanneer de forse tablet verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.