Sociale media-gigant Facebook heeft toegegeven dat Home gebreken heeft. Home is een eigen skin die het bedrijf voor Android-telefoons heeft ontwikkeld.

Dat meldt BGR.com. De software is al ruim een miljoen keer gedownload en zorgt ervoor dat Facebook een zeer prominente rol speelt op de smartphone. 

De meeste recensies over Home zijn echter over het algemeen negatief en Facebook heeft toegegeven dat het bedrijf nog steeds druk bezig is om gebreken te verhelpen en de interface te optimaliseren. De verbeteringen worden in toekomstige updates doorgevoerd. 

Facebook heeft daarnaast aangegeven met een nieuwe manier te komen waarop Home gelanceerd wordt op een Android-toestel. Op die manier zou het weer makkelijker worden om toegang te krijgen tot niet-Facebook-gerelateerde apps. Deze worden enigszins verstopt door de Home-software.

"Gebruikers moeten in staat zijn om Home te gebruiken en niet het gevoel hebben dat al hun meest geliefde apps ineens op andere plekken beland zijn", aldus Cory Ondrejka van Facebook.

Wanneer de eerste updates komen, is nog niet bekend. 

Lees ook onze recensie over Facebook Home.