De laatste update van de Google-zoekapp voor iOS heeft de dienst Google Now beschikbaar gemaakt.

Tot nog toe was Now, een dienst die onder meer live kalender-, weer- en verkeersinformatie toont, alleen beschikbaar op Android.

Die informatie wordt in de app getoond in 'kaarten', die worden aangepast aan de situatie van de gebruiker. Zo wordt route-informatie getoond als de gebruiker recent naar een locatie heeft gezocht op Google. 

Ook kunnen lokale toeristische attracties worden getoond bij gebruik in het buitenland, evenals evenementen in de buurt. Als de gebruiker een vluchtbevestiging in zijn Gmail heeft, kunnen actuele vertrektijden worden getoond.

Veranderingen

Niet alle functies uit de Android-app komen naar iOS. Volgens The Verge zijn 22 van de 29 soorten kaarten beschikbaar voor de apparaten van Apple. De mogelijkheid om boardingpasses voor vluchten op te slaan is een van de functies die de stap naar iOS niet heeft gemaakt.

Ook worden er geen pushnotificiaties gebruikt om belangrijke kaarten onder de aandacht van de gebruiker te krijgen. Wel kan Google Now op iOS op de achtergrond de locatie van de gebruiker opvragen, zodat deze niet handmatig hoeft te worden ververst.

Google Now voor Android werd geïntroduceerd in versie 4.1 (Jelly Bean), in augustus 2012.