Asus brengt deze week zijn 13,3-inch Taichi 31, een laptop met twee schermen, uit in Nederland. De laptop is te koop voor minimaal 1499 euro.

Van de Taichi 31 verschijnen twee varianten. Het goedkoopste model beschikt over een Intel Core i5-processor, terwijl het tweede model een snellere Core i7-chip aan boord heeft. De adviesprijs van dit duurdere model bedraagt 1699 euro.

Beide varianten zijn verder uitgerust met een ssd van 256GB en 4GB aan werkgeheugen. Ook beschikt de Taichi 31 over twee schermen, elk met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Laptop en tablet

De Taichi heeft zowel op de gebruikelijke plek een scherm als op de 'rug' van de klep van de laptop. Opengeklapt functioneert het apparaat gewoon als laptop, dichtgeklapt wordt het scherm aan de achterkant geactiveerd zodat de Taichi als tablet gebruikt kan worden.

Bovendien is het mogelijk in opengeklapte stand beide schermen te gebruiken voor bijvoorbeeld een presentatie. De ultrabook draait op Windows 8 en weegt 1,56 kilo.

In februari bracht Asus ook al een kleinere variant van zijn dubbelschermige laptop op de markt, de Taichi 21. Deze uitvoering beschikt over twee schermen van 11,6 inch en heeft een adviesprijs van 1299 euro.