Huawei werkt aan een Android-smartphone die een serieuze gooi doet naar de titel van slankste smartphone ter wereld. Dat blijkt uit foto’s die online zijn opgedoken.

De foto’s werden gepubliceerd op de website van de Chinese waakhond voor draadloze technologieën, TENAA. Deze instantie voelt de draadloze functies van apparaten aan de tand, alvorens deze op de markt worden toegelaten.

Volgens de gegevens op de TENAA-website wordt het toestel 6,2 millimeter dik, waarmee het apparaat een gooi doet naar de titel van slankste smartphone ter wereld. De huidige slankste smartphones komen van Alcatel en Vivo, en hebben een dikte van ongeveer 6,5 millimeter.

Geen budgettoestel

In tegenstelling tot de huidige recordhouders lijkt Huaweis toestel geen budgetmodel te worden. De P6-U06, de codenaam waaronder het toestel wordt genoemd, zou beschikken over een 4,7-inch scherm met 720p-resolutie en een quadcore-processor van 1,5 GHz.

Verder zal het toestel beschikken over een 8-megapixelcamera achterop en een frontcamera met een opvallend hoge resolutie van 5 megapixels. De 120 gram wegende smartphone zal draaien op Android 4.1.2 en over twee simkaartopeningen beschikken. 

China

Het feit dat de smartphone vooralsnog alleen is opgedoken op de website van de Chinese instantie TENAA kan erop wijzen dat het toestel voorbestemd is voor de Chinese markt. Wanneer het mobieltje op de markt moet komen, is nog niet bekend.