Hardwarefabrikant Hercules heeft twee nieuwe portable bluetooth-speakers geïntroduceerd. Van de speakers kunnen meerdere exemplaren op elkaar worden aangesloten voor krachtiger geluid.

De WAE BTP03 en WAE BTP03 Mini hebben een vergelijkbaar design, al valt de laatste met zijn 16 centimeter breedte wat kleiner uit dan de normale BTP03, die 23,5 centimeter breed is. 

Beide gebruiken bluetooth om muziek draadloos af te spelen vanaf smartphones, tablets, portable mediaspelers en laptops. Daarnaast kan de BTP03 via minijack worden aangesloten op muziekspelers die niet over bluetooth beschikken. 

Accu

Een ingebouwde accu moet ook buitenshuis voor langdurig luisterplezier zorgen – volgens Hercules heeft de minivariant een accuduur van zo’n veertien uur, terwijl de grotere variant er nog een extra uur uitperst.

Dankzij een ingebouwde microfoon kunnen beide speakers ook gebruikt worden om handsfree te bellen. Android- en iOS-apparaten kunnen bovendien gebruikt worden om de speaker te bedienen, dankzij een gratis app die Hercules voor beide platforms beschikbaar heeft gesteld.

Hercules laat weten dat het de twee speakers in juni op de markt brengt. De WAE BTP03 heeft een adviesprijs van 130 euro, de WAE BTP03 Mini zal zo’n 80 euro kosten.