Navigatiesystemenfabrikant Mio heeft deze week twee nieuwe fietscomputers uitgebracht. Volgens het bedrijf zijn de Mio Cyclo 505 en 505 HC de eerste fietscomputers met ingebouwde wifi-ondersteuning.

De nieuwe fietscomputers zijn inzetbaar als navigatiesysteem voor op de fiets. Naast het uitstippelen van en navigeren langs routes, kunnen de apparaatjes ook de gevolgde weg vastleggen, met de mogelijkheid om deze na afloop te bewaren op Mio’s Cyclo-website. Ook kunnen routes van de website gedownload worden voor eigen gebruik.

Dankzij de ingebouwde wififunctie hoeven beide apparaten niet langer aan een computer gekoppeld te worden, om gegevens uit te wisselen met, of te downloaden van de Cyclo-servers. 

Hartslagmonitor

Bovendien kunnen de fietscomputers gebruikt worden om diverse zaken te meten, zoals de snelheid, hartslag en cadans. De Cyclo 505 is uitgerust met een ANT+-ingang om de hiervoor benodigde sensoren op aan te sluiten. Bij de duurdere Cyclo 505 HC worden ook de sensoren zelf meegeleverd.

Mio laat weten dat de nieuwe fietscomputers sinds deze week verkrijgbar zijn in Nederland. De Cyclo 505 heeft een adviesprijs van 420 euro. De Cyclo 505 HC kost 470 euro.