Apple belooft later dit jaar met nieuwe producten te komen in ‘opwindende nieuwe categorieën’.

Dat stelt CEO Tim Cook tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers.

Hoewel Cook geen details bekendmaakt, lijkt het dus duidelijk dat Apple niet alleen met opvolgers van de iPhone en iPad komt, maar ook met totaal nieuwe producten.

Er gaan al maanden geruchten over een smartwatch van Apple die nog in 2013 op de markt zou moeten verschijnen. Bovendien wordt er al langer gesproken over een eigen tv-toestel van het bedrijf. "We brachten de wereld de iPad en iPhone en we hebben nog veel meer in de pijplijn", wil Cook alleen kwijt.

Ook is er een mogelijkheid dat Apple met een goedkopere iPhone komt. Ook over dit toestel zijn hardnekkige en betrouwbare geruchten naar buiten gekomen. Een iPhone met een groter scherm lijkt onwaarschijnlijk. Desgevraagd zei Cook daarover dat er te veel concessies moeten worden gedaan voor een telefoon met bijvoorbeeld een 5 inch-scherm.

Hij noemde onder meer resolutie, accuduur, mobiliteit en compatibiliteit met huidige apps. "Apple zal geen iPhone met een groter scherm maken zolang deze nadelen nog blijven bestaan."

Herfst

Wanneer de nieuwe producten gepresenteerd worden, blijft nog even onduidelijk. Cook belooft in ieder geval 'erg interessante dingen' in de herfst, maar stelt dat er het hele jaar producten en diensten gelanceerd zullen worden. Toch lijkt de nadruk op de herfst te liggen. Apple lanceert de iPhone de afgelopen jaren in de herfst. Ook werd de iPad Mini vorig jaar in oktober geïntroduceerd.

De CEO zegt nog wel over de smartphonemarkt: "Er is al jaren sterke concurrentie, maar de spelers zijn veranderd. Eerst was RIM (tegenoverwoord Blackberry red.) de sterkste concurrent. Nu is dat Samsung samen met Google. Het zijn sterke concurrenten, maar wij vinden dat we de beste producten hebben. We voelen ons erg zeker over de hardware, software en diensten die we in onze pijplijn hebben."