Google laat gebruikers van Glass de bril mogelijk besturen met oogbewegingen. Zo zou een foto gemaakt kunnen worden door te knipogen.

Dat heeft een gebruiker van Reddit ontdekt in de code van de Google Glass-app MyGlass.

In de code is een stuk te vinden met verwijzingen naar ‘eye gestures’. Bovendien wordt ook het woord wink vermeld. Wel is duidelijk dat besturing via een knipoog in- en uitgeschakeld kan worden en dat het dus een optionele functie is.

Bovendien wijst de code op de noodzaak te kalibreren. Zonder kalibratie zou Glass met de ogen knipperen kunnen opvatten als een knipoog. Volgens Glass-app.org reageert de bril echter pas als een knipoog iets langer dan gebruikelijk wordt vastgehouden.

Spraak

Tot nu toe leek Glass alleen bestuurd te kunnen worden via spraak, fysieke knoppen en een trackpad. De bril kan informatie projecteren voor de ogen van de gebruiker en kan bovendien video’s en foto’s maken. Het apparaat komt eind 2013 op de markt voor een nog onbekende prijs.

Ook de hardware lijkt nu te wijzen op besturing via de ogen. Er zit een sensor aan de binnenkant van Glass die gebruikt wordt om te meten of de bril gedragen wordt of bijvoorbeeld op een tafel ligt. Deze sensor kan echter ook gebruikt worden voor oogbesturing.

Het lijkt er niet op dat de huidige prototypes, die naar diverse ontwikkelaars zijn gestuurd, al beschikken over oogbesturing. Of en wanneer deze functie beschikbaar komt, is niet bekend.

Lees meer over Google Glass