Apple bewaart de commando's en vragen die gebruikers aan Siri stellen tot twee jaar, na een half jaar wordt de info geheel anoniem.

Die informatie kreeg Wired van een woordvoerder van Apple. Die reageerde op een eerder bericht van Wired waarin de vraag wordt gesteld hoe lang gegevens van Siri bewaard worden.

Volgens de woordvoerder wordt alles wat consumenten aan Siri vragen naar een datacentrum van Apple gestuurd. Daar wordt geanalyseerd wat de vraag of commando van de gebruiker is, zodat Siri daarnaar kan handelen.

Willekeurig nummer

Elke Siri-gebruiker krijgt van Apple een willekeurig gegenereerd nummer dat losstaat van Apple ID of email-adres. Aan de hand van dat nummer associeert Apple anoniem de stembestanden met de gebruiker. De stem-bestanden krijgen datzelfde willekeurig gegeneerde nummer.

Nadat Siri de vraag van een gebruiker heeft beantwoordt wordt het bestand door Apple ter verbetering van Siri bewaard. De eerste zes maanden dat dat gebeurt blijft dat willekeurige nummer aan het bestand verbonden.

Na zes maanden wordt het nummer van de stemopname vergeten. Zonder nummer bewaart Apple de bestanden daarna nog anderhalf jaar, ook weer ter verbetering van Siri.

Siri uitschakelen

Wanneer een gebruiker Siri op iPhone of iPad uitschakelt, worden volgens de woordvoerder van Apple direct alle nummers en daarbij behorende associaties vergeten. Apple's woordvoerder benadrukt dat het bedrijf er alles aan doet de informatie zo anoniem mogelijk te houden, de privacy van de klant staat voorop.

Een advocaat van burgerrechtenbeweging ACLU stelt dat Apple er goed aan zou doen deze informatie in de privacyverklaring van Siri op te nemen. Op die manier weten mensen zelfs voor het kopen van een product met Siri waar ze aan toe zijn. Nu is die privacyverklaring alleen in de instellingen van Siri te bekijken.