JBL lanceert een nieuwe speakerdock voor de iPad, iPad mini en iPhone. De JBL OnBeat Mini is volgens zijn fabrikant de eerste portable speakerdock die over een Lightning-aansluiting beschikt.

De nieuwe speakerdock is vrij eenvoudig en compact vormgegeven. Rondom een sleuf waarin een iPad, iPad mini of iPhone kan worden geplaatst, bevindt zich een speakergrille, terwijl er onder aan de achterkant nog enkele aansluitingen te vinden zijn.

In de sleuf bevindt zich een Lightning-aansluiting, bestemd voor de nieuwste iPad-modellen, iPhone 5 en iPad mini. Oudere iPhones, iPods en iPads zijn aan te sluiten via de lijningang achterop, terwijl andere mediaspelers en Android-toestellen kunnen worden aangesloten via usb.

Kamervullend

JBL stelt dat de speakerdock een ‘scherp, kamervullend geluid’ levert, maar al te zware bassen hoeft men gezien het formaat niet te verwachten. Het apparaat beschikt over een oplaadbare accu die goed is voor vijf uur aan muziek en kan, indien aangesloten op het stopcontact, ook aangesloten tablets en smartphones opladen.

De OnBeat Mini is volgens JBL per direct verkrijgbaar in Nederland. De speakerdock heeft een adviesprijs van 149 euro.