Bewegingsgevoelige besturing van Leap Motion wordt nog dit jaar in HP-pc's gebouwd, in eerste instantie wordt de technologie als los kastje bijgeleverd.

Dat heeft Leap Motion laten weten.

HP volgt daarmee Asus, dat eerder dit jaar al meldde zijn high end-laptops en pc’s met de technologie uit te rusten. De technologie van Leap Motion doet denken aan de Microsoft Kinect. Gebruikers kunnen hun scherm vanaf een afstandje zonder aanraking besturen, de technologie kan daarbij alle tien de vingers van elkaar onderscheiden.

De losstaande Leap Motion kost zo'n 70 euro zal half mei worden geleverd. Dat kleine kastje moet tussen gebruiker en toetsenbord worden geplaatst en leest door middel van infrarood de handbewegingen. 

Later ingebouwd

In eerste instantie zal HP die kastjes bij enkele van zijn pc's en laptops leveren. Later dit jaar wordt de technologie ook in HP-computers ingebouwd. Ook de speciale Leap App Store zal op die HP-pc's geïnstalleerd zijn.

Leap Motion spreekt van een 'strategische samenwerking'. Analisten noemen het een poging de kwakkelende markt voor pc's nieuw leven in te blazen. Windows 8 heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken, de verkopen krompen 14 procent vergeleken met vorig jaar. Door een nieuwe technologie als Leap Motion in te bouwen zouden pc-makers dat tij willen keren.