Het aantal Nederlanders dat op een tablet films en series kijkt via video on demand-diensten is in een jaar verdrievoudigd. Het overgrote deel blijft echter via de tv naar deze content kijken.

Dat blijkt uit onderzoeks van Ipsos Synovate onder duizend Nederlanders.

Eén op de vijf gebruikers bekijkt inmiddels video on demand op een tablet. Dat kan bijvoorbeeld via diensten van UPC, Ziggo en KPN, maar bijvoorbeeld ook via Pathé Thuis.

Het aantal Nederlanders dat gebruikmaakt van dergelijke apps op een tablet is sinds 2011 verdrievoudigd, maar de tv blijft dus verreweg het populairst. In totaal gebruiken zo'n twee miljoen Nederlanders video on demand-diensten.

Tabletgebruik

Op tablets zijn films het populairst, gevolgd door tv-programma's. Op de derde plek staan tv-series die teruggekeken worden. Toen Synovate het onderzoek afnam, bleek drie op de tien gebruikers in de afgelopen week iets te hebben gekeken via video on de mand op een tablet.

Onlangs bleek al uit ander Nederlands onderzoek dat de tablet massaal door peuters gebruikt wordt. In bijna 1 op de 3 huishoudens is inmiddels een tablet te vinden.