Facebook begint uitrol van Home voor Android

Facebook heeft in de Verenigde Staten de Android-skin Home beschikbaar gesteld in Google Play.

In Nederland is Home vooralsnog niet beschikbaar. Het is onduidelijk wanneer Nederlandse Facebook-gebruikers de app kunnen downloaden.

Met het onlangs aangekondigde Home wordt het thuisscherm van Android flink op de schop genomen. Home toont daar updates van vrienden in plaats van de gebruikelijke lijst apps.

Home is alleen beschikbaar voor een aantal high-end Androidtoestellen, te weten de HTC One X, One X+, Samsung Galaxy S III en Note II. Tijdens de presentatie van de app beloofde Facebook-baas Mark Zuckerberg dat snel meer toestellen en ook tablets zullen worden ondersteund.

Aanpassing

Op de dag van de lancering heeft Androidontwikkelaar Paul O'Brien al een manier gevonden om Facebook Home ook op andere toestellen en in andere landen bruikbaar te krijgen. Hij wist het applicatiebestand zo aan te passen dat deze niet meer controleert op welk toestel het wordt geïnstalleerd.

Op de meeste toestellen is Facebook Home zo te installeren door simpelweg het apk-bestand te downloaden en te installeren. Op een aantal toestellen waar Facebook standaard op wordt geleverd, zoals de HTC One, is roottoegang vereist.

Messenger

Vrijdag heeft Facebook ook een update uitgebracht voor de Facebook Messenger-app op Android. De update, die in tegenstelling tot Home al wel in Nederland te downloaden is, introduceert de zogenoemde 'Chat Heads' die ook in Home worden geïntroduceerd.

Chat Heads zijn profielfoto's van vrienden die aan de zijkant van het scherm verschijnen als ze een bericht versturen via Facebook Messenger. De foto's verschijnen ook in andere apps.

Door een Chat Head in beeld te houden, kan eenvoudig heen en weer worden gewisseld tussen Messenger en andere apps. Door een profielfoto naar beneden te vegen, wordt het gesprek gesloten.

Lees hier meer over Facebook Home

Tip de redactie