Samsung lanceert systeemcamera NX1100

Samsung heeft een nieuwe systeemcamera uitgebracht. De NX1100 volgt de NX1000 op, maar vertoont daarbij nauwelijks verschillen met zijn voorganger.

Samsung kondigde de nieuwe camera in maart al aan, maar zonder al te veel ophef te maken. De nieuwe systeemcamera blijkt dan ook weinig te verschillen van zijn voorganger: het toestel wordt geleverd met dezelfde lens, heeft dezelfde 20,3-megapixelresolutie en ook het 3-inch scherm is onveranderd gebleven.

Net als zijn voorganger is de NX1100 uitgerust met wifi-ondersteuning, zodat foto’s en filmpjes eenvoudig te delen zijn met computers, smartphones en tablets. Ook wordt het toestel, net als de NX1000, geleverd met een losse flitser.

Bewerkingssoftware

Het enige in het oog springende verschil met zijn voorvader is de meegeleverde software. Samsung laat weten dat het de camera levert met de Photoshop Lightroom 4-bewerkingssoftware van Adobe.

De NX1100 is inmiddels verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. De camera wordt geleverd met een 20-50mm-lens en heeft een adviesprijs van 599 euro.

Tip de redactie