Alcatel introduceert nieuwe serie budgetsmartphones

Alcatel One Touch heeft vrijdag met zijn nieuwe POP-lijn een serie budgetsmartphones geïntroduceerd. De POP-serie voorziet in drie instapmodellen met verschillende schermgroottes.

De One Touch X’POP is met zijn 4,5-inch scherm het grootste toestel van de drie, gevolgd door de M’POP (4 inch) en ten slotte de S’POP (3,5 inch).

Het 4,5-inch model heeft weliswaar een groot scherm, maar de resolutie blijft achter bij die van duurdere concurrenten: in plaats van hd-beeld vertoont het toestel een resolutie van 960 bij 540 pixels.

Specificaties

De drie toestellen draaien elk op een 1 GHz-processor. De X’POP is standaard uitgevoerd met Android 4.0, met de mogelijkheid om te upgraden naar versie 4.1. De twee kleinere toestellen draaien standaard al op Android 4.1.

Verder beschikken de drie toestellen over een frontcamera, terwijl de hoofdcamera achter op de X’POP en M’POP 5-megapixelfoto’s maakt. De S’POP heeft een 3,2-megapixelcamera aan de achterzijde.

Dualsim

De smartphones zullen alle verkrijgbaar zijn in een versie met twee simkaartaansluitingen. Van de M’POP en S’POP verschijnen ook prepaid-modellen met een enkele simkaartopening.

De toestellen komen in mei op de markt. Alcatel One Touch laat weten dat ze in ‘tal van kleuren’ verkrijgbaar zullen zijn. De dualsim-versies van de X’POP, M’POP en S’POP krijgen adviesprijzen mee van respectievelijk 159, 129 en 109 euro. 

Tip de redactie