Panasonic zal zijn plasmatechnologie niet verder ontwikkelen. In plaats daarvan wil de Japanse televisiefabrikant zich concentreren op de ontwikkeling van oled-panelen. 

Dat heeft vice-president Kiyoshi Okamoto van Panasonic Display dinsdag bevestigd tegenover The Verge.

Het bedrijf zal zijn plasmapanelen niet verder ontwikkelen, al zal het wel doorgaan met de vervaardiging en verkoop van plasmatelevisies. Deze zullen gebruikmaken van de technologie die te vinden is in de Viera ZT60, het nieuwste plasma-topmodel van Panasonic dat dit voorjaar op de markt komt.

Hierdoor zullen de topmodellen die in 2014 op de markt komen de paneelkwaliteit van hun voorganger vermoedelijk niet meer overtreffen. Mogelijk zal Panasonic wel de aansluitingen en behuizingen van de televisies blijven updaten.

Oled

Volgens The Verge zal een deel van het Panasonic-personeel dat zich bezighield met onderzoek en ontwikkeling van plasmapanelen, voortaan aan de slag gaan met de ontwikkeling van oled-technologie.

Okamoto verwacht dat oled-televisies in de toekomst van groot belang zullen blijken voor Panasonic. Het bedrijf zal naar verwachting in 2015 zijn eerste oled-televisies voor consumenten op de markt brengen.