'Oppo werkt opnieuw aan slankste smartphone'

De Chinese smartphonefabrikant Oppo zou werken aan een smartphone met een dikte van 6,13 millimeter. Het toestel moet de dunste smartphone ter wereld worden.

Dat stelt Phone Arena op basis van geruchten die zijn verschenen op Chinese nieuwssites. Volgens deze geruchten draagt het toestel de codenaam Oppo R809T en wordt het toestel 6,13 millimeter dun.

De huidige dunste smartphones ter wereld komen van Alcatel en Vivo en zijn zo’n 6,5 millimeter dik, meldt Phone Arena. Voordat deze toestellen uitkwamen, had Oppo ook al het slankterecord voor smartphones in handen met de Find 3, een toestel van 6,65 millimeter.

Specificaties

De Oppo R809T zal volgens gelekte gegevens beschikken over een 4,5-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 730 pixels en een quadcore-processor van MediaTek. Het toestel draait vermoedelijk op Android, maar welke versie is nog niet duidelijk.

Het toestel zou bij lancering tegen het einde van april ongeveer 308 euro gaan kosten, waarmee de smartphone een tikkeltje duurder is dan de gemiddelde Chinese smartphone.

Hoewel Oppo’s smartphones officieel niet gevoerd worden in Nederland, zijn de toestellen wel vrij populair onder smartphonegebruikers die hun toestellen uit het buitenland importeren.

Tip de redactie