Galaxy Mega met 6,3 inch-scherm in juni naar Nederland

Samsung brengt in juni een nieuw Galaxy-toestel uit in Nederland. Het gaat om de Galaxy Mega met een 6,3 inch-scherm.

Dat laat Samsung donderdag weten.

De Mega is een middenklasse toestel met een dual core-processor van 1,7 GHz. De meeste high end-toestellen zoals de Galaxy S4, HTC One of Sony Xperia Z beschikken over een quad core-chip.

Verder heeft de telefoon een werkgeheugen van 1,5 GB terwijl veel high end-modellen over 2 GB beschikken.

Verder zit er een 8 megapixel-camera, een 3200 mAh-accu en Android 4.2 in de Galaxy Mega verwerkt. Het toestel heeft 8 GB intern geheugen en kan met een Micro SD-kaart uitgebreid worden tot 64 GB. De Galaxy Mega krijgt een adviesprijs van 599 euro en moet dus in juni in de Nederlandse winkels liggen.

Productiviteit

De Mega is net als andere Galaxy-toestellen te gebruiken als afstandsbediening voor een tv. Ook beschikt het toestel over Samsung Link waardoor content op een ander apparaat getoond kan worden.

Samsung zet verder naar eigen zeggen in op productiviteit. Zo is het mogelijk om twee schermen naast elkaar weer te geven en zijn de productie-apps S-Memo en S-planner toegevoegd voor het maken van aantekeningen en afspraken. Net als de S4 beschikt de Mega over Air View waarbij een vinger net boven het scherm gehouden kan worden om een preview te krijgen van bijvoorbeeld een e-mail, foto of video.

Samsung kondigde donderdag ook de Galaxy Mega van 5,8 inch aan, maar die komt niet naar Nederland. Een woordvoerder verklaart dat die keuze is gemaakt omdat het bedrijf al de Galaxy Note II verkoopt met een scherm van 5,5 inch. 

De Note II is een high end-apparaat dat wordt geleverd met een stylus, een pennetje voor het maken van (aan)tekeningen.

Lees meer over:
Tip de redactie