Investeerders vragen om 'gekke ideeën' voor Google-bril

Drie investeerders in durfkapitaal zijn een initiatief begonnen om de ontwikkeling van software en hardware voor de Google-bril Project Glass te stimuleren.

Google Ventures, Andreessen Horowitz en Kleiner Perkins Caufield & Byers hebben de website Glasscollective.com gelanceerd.

Start-ups kunnen zich daar melden met 'creatieve, diverse en gekke ideeën'. De drie investeerders zoeken de beste ideeën uit en bieden deze projecten geld en andere vormen van hulp aan om het product te ontwikkelen.

"We zijn enthousiast over de belofte van het Glass-platform. Ontwikkelaars bedenken nu al nieuwe ervaringen voor Glass en wij willen helpen deze ideeën werkelijkheid te maken", aldus de bedrijven in een reactie.

Hardware

"We willen graag zowel diensten als hardware voor Glass zien", staat op de website. Tot nu toe wordt vooral gefocust op de ontwikkeling van apps voor de Google-bril. Voorbeelden van aanvullende hardware worden niet gegeven.

Project Glass wordt door Google ontwikkeld. Het is een augmented reality-bril die informatie voor de ogen van een gebruiker kan projecteren. Zo kan informatie weergegeven worden alsof het in de echte wereld bestaat.

Twitter

Verschillende bedrijven werken al aan apps voor Project Glass, zo meldt The Next Web. De investeerders achter Glass Collective zeggen dat de sociale netwerken Twitter en Path al aan versies voor Glass werken.

Ook notitie-app Evernote en de New York Times ontwikkelen apps.

Lees meer over apps voor Project Glass

Lees meer over:
Tip de redactie