'Microsoft komt met kleinere Surface-tablet'

Microsoft komt later dit jaar met een nieuwe Surface-tablet met een scherm van 7 inch.

Dat laten anonieme bronnen weten aan het doorgaans goed ingelichte the Wall Street Journal.

Of de nieuwe en kleinere Surface hetzelfde ontwerp krijgt als de 10,1 inch-variant die er nu al is, is niet bekend. Alleen de maat staat volgens de Amerikaanse zakenkrant al vast.

Eerdere wijzigingen in de voorwaarden van Windows 8, het besturingssysteem van onder meer de Surface, wees al op de komst van kleinere tablets. Microsoft staat nu namelijk ook een lagere resolutie van 1024x768 pixels toe.

Later dit jaar

De kleinere tablet die door Microsoft zelf ontworpen en gemaakt wordt, moet volgens de bronnen later dit jaar in massaproductie gaan. Een verkoopdatum wordt niet genoemd.

Het bedrijf zou pas recent hebben besloten ook een 7 inch-tablet te maken om te concurreren met bijvoorbeeld de iPad Mini en Nexus 7. Een kleinere tablet was geen onderdeel van de originele Surface-plannen.

Meer producten

Eerder verschenen er al geruchten over een Xbox Surface. Deze gametablet zou ook een scherm van 7 inch krijgen. Bovendien zijn er berichten dat er een Surface-telefoon aan komt.

Surface is een nieuwe lijn producten van Microsoft waarbij het bedrijf ook de hardware voor zijn rekening neemt. Normaal levert Microsoft alleen de software, Windows of Windows Phone, en ontwikkelen hardwarepartners de producten. 

Ondanks Surface maken deze partners, zoals Dell, Asus en HP, ook nog gewoon pc's met Windows 8.

Lees meer over:
Tip de redactie