Gadgetwebshop ThinkGeek heeft dinsdag de Tropiformer uitgebracht, een jas die specifiek is toegerust op het vervoeren en gebruiken van allerhande gadgets als tablets, smartphones en camera’s.

ThinkGeek heeft de jas samen met kledingmaker Scottevest ontwikkeld en voorzien van 22 zakken voor specifieke toestellen als camera’s en smartphones. De zakken zijn zo over de jas verdeeld dat het gewicht van de verschillende apparaten goed wordt verspreid, aldus de makers.

Voorbeelden van deze jaszakken zijn een ‘Quick Draw Pocket’ dat gebruikers in staat stelt het touchscreen van hun smartphone te bedienen, een ‘Personal Area Network’ voor het wegwerken van oplaad- en koptelefoonkabels en een ‘Locking Pocket’ voor het veilig opbergen van kostbare apparaten. Ook een speciale tabletzak ontbreekt niet.

Verwijderbare mouwen

Bovendien zijn de mouwen voorzien van een magnetisch systeem, waardoor ze volgens ThinkGeek in een oogwenk kunnen worden verwijderd en weer aangebracht. Op deze manier kan men de jas ook in een vest veranderen.

De waterdichte Tropiformer is in vier verschillende kleuren beschikbaar via de website van de online gadgetwinkel: blauw, grijs, cement en rood. De prijs bedraagt 150 dollar.