UPC updatet mediabox Horizon in juli

De settopbox Horizon van UPC wordt uiterlijk in juli geüpdatet.

Dat meldt All About Media naar aanleiding van een e-mail die is verstuurd aan klanten.

De update, die volgens UPC vooral de menu's zal versimpelen, volgt op een grote hoeveelheid kritiek op de software van de Horizon. In maart bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat zo'n driekwart van de Horizon-gebruikers ontevreden was over de bediening.

"Onderzoek onder onze klanten heeft naar voren gebracht dat een aantal klanten de snelheid van de Horizon Mediabox en het gebruiksgemak van het menu en de afstandsbediening voor verbetering vatbaar vindt", schrijft de kabelaar.

De mediabox, waarmee tv-programma's en films ook op tablets en smartphones te bekijken zijn, is sinds september verkrijgbaar. 

Update

Met de update belooft UPC een sneller menu met een simpelere structuur. Ook wordt de programma-informatie die wordt getoond tijdens het zappen uitgebreid.

Daarnaast krijgen alle klanten die een Horizon in huis hebben in juli een nieuwe afstandsbediening toegestuurd. Die zal zijn uitgerust met een qwerty-toetsenbord aan de achterkant.

UPC hoopt de settopbox al in juni te kunnen updaten, maar voor de zekerheid is juli als uiterste datum vastgelegd, zegt woordvoerder Maaike Scholten tegen All About Media.

Lees meer over:
Tip de redactie