'Nieuwe Macs krijgen snellere wifi'

Apple wil zijn volgende generatie Macs uitrusten met snellere wifi-technologie die draadloze overdrachtssnelheden van meer dan een gigabit per seconde mogelijk maakt.

Dat stelt 9to5Mac na analyse van de betacode van OS X Mountain Lion 10.8.4, een nog uit te brengen versie van Apple’s besturingssysteem voor Macs. In de code wordt de nieuwe wifi-standaard 802.11ac genoemd, terwijl deze vermelding nog niet voorkwam in de code van de huidige versie van OS X Mountain Lion, 10.8.3.

Eerder kwamen al geruchten naar buiten dat Apple zou samenwerken met wifi-chipfabrikant Broadcom om 802.11ac-chips te fabriceren voor toekomstige Mac-systemen.

802.11ac

De nieuwe wifi-standaard wordt reeds ondersteund door diverse draadloze routers, maar is in nog maar weinig pc’s te vinden. Ook Apple heeft de nieuwe technologie vooralsnog niet toegepast in zijn computers. Daar lijkt binnenkort dus verandering in te komen.

De 802.11ac-standaard belooft snelheden van 1,3 gigabit per seconde, waarmee de nieuwe wifi-versie ongeveer twee keer zo snel is als zijn voorganger, 802.11n. Ook zou de nieuwe standaard het bereik vergroten en voor meer stabiliteit zorgen.

Lees meer over:
Tip de redactie