Google heeft een nieuwe versie van applicatiewinkel Google Play geïntroduceerd. Het uiterlijk is volledig op de schop genomen.

De applicatiewinkel van Android beschikt niet over nieuwe functionaliteiten, maar het ontwerp is wel flink aangepast.

Zo zijn afbeeldingen groter, worden er meer aanbevelingen getoond en is het aankoopproces vereenvoudigd, aldus Google in een blog.

Het hele ontwerp is er volgens de zoekgigant op gericht gebruikers eenvoudiger nieuwe content te laten ontdekken en aanschaffen. Daarbij gaat het niet alleen om apps, maar ook om muziek, films en boeken. De laatste drie onderdelen zijn niet beschikbaar in Nederland.

Alle gebruikers wereldwijd krijgen vanaf deze week het nieuwe ontwerp automatisch geïnstalleerd op hun Androidapparaat. De complete uitrol kan enkele weken in beslag nemen. De nieuwe Google Play-winkel kan overigens alleen gebruikt worden op apparaten met Android 2.2 of hoger. Slechts 1,8 procent van alle Androidtoestellen heeft een oudere versie.

Google Play Music

Dinsdagnacht werd ook bekend dat Australië, België, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal en Nieuw-Zeeland inmiddels beschikken over Google Play Music, de muziekdienst in Android. Nederland zit daar dus nog niet bij.