Doro introduceert seniorentelefoon met Android

Doro brengt medio april zijn eerste smartphone voor senioren uit in Nederland. De PhoneEasy 740 is voorzien van een touchscreen, forse knoppen en Android 2.3.

De nieuwe Android-telefoon voor ouderen biedt geen toegang tot Google’s Play Store, maar gebruikers kunnen wel een select aantal applicaties downloaden die specifiek zijn toegespitst op de interface van het toestel.

Doro voorziet het toestel van zijn eigen Android-schil. Gebruikers zullen dan ook niet te maken krijgen met de standaardmenu’s van het besturingssysteem. Gebruikers kunnen de smartphone op afstand, via een webinterface, voorzien van contacten en e-mailaccounts.

Uitschuifbaar scherm

De PhoneEasy 740 is een zogeheten slider-model: het toestel beschikt over een 3,2-inch touchscreen met een resolutie van 480 bij 320 pixels. Dit scherm kan omhoog worden geschoven om toegang te krijgen tot fysieke nummertoetsen. Onder het scherm bevinden zich ook enkele snelknoppen, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot het menu.

De 1,8 centimeter dikke telefoon beschikt verder over een 5-megapixelcamera, wifi, bluetooth 4.0 en gps. Het toestel is vanaf 15 april in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 250 euro.

Tip de redactie