Panasonic kondigt systeemcamera met NFC aan

Panasonic heeft dinsdag zijn Lumix GF6 geïntroduceerd. De nieuwe systeemcamera bechikt over NFC- en wifi-ondersteuning om foto’s eenvoudig te kunnen delen via tablets en smartphones.

De nieuwe camera, waarvan de specificaties vorige week al gedeeltelijk uitlekten, is een nieuw instapmodel binnen Panasonics aanbod van systeemcamera’s en volgt de Lumix GF5 op.

Het toestel is voorzien van een nieuwe beeldsensor met 16-megapixels en een nieuwe Venus-beeldprocessor met verbeterde ruisonderdrukking, die voor betere fotoprestaties moet zorgen. Hierdoor kunnen er ook ’s avonds ‘duidelijke, vloeiende beelden’ worden vastgelegd, aldus Panasonic in een persbericht.

Wifi en NFC

Verder is de camera standaard voorzien van wifi. Hiermee kunnen gebruikers de camera op afstand bedienen met een tablet of smartphone, waarbij het beeld van de camera op het tablet- of smartphonescherm verschijnt. Ook kunnen beelden van de camera draadloos worden gestreamd naar tv’s die dlna ondersteunen.

Opvallend is de toevoeging van NFC-functionaliteit. De GF6 is vooralsnog de enige systeemcamera die over deze draadloze functie beschikt. Door met de camera kort tegen een ander NFC-apparaat, zoals een smartphone, te tikken, kunnen gebruikers direct verbinding maken om op afstand foto’s en video’s te maken via een tablet of smartphone.

Creatieve functies

Panasonic heeft ook het aantal creatieve filters opgeschroefd van 14 (bij de GF5) naar 19, terwijl de camera ook gebruikt kan worden voor het maken van horizontale en verticale panorama’s. Met de Clear Retouch-functie zijn ongewenste objecten of personen uit het beeld te verwijderen door er op het touchscreen met een vinger overheen te gaan.

Dat touchscreen is eveneens verbeterd ten opzichte van de Lumix GF5, stelt Panasonic. Het scherm heeft een hogere resolutie (ruim een miljoen pixels) en de kleurweergave is volgens Panasonic met 20 procent verbeterd. Dit scherm kan 180 graden worden gekanteld.

Adviesprijzen

De Lumix GF6 komt in mei in Nederland op de markt. Inclusief 14-42mm kitlens heeft het toestel een adviesprijs van 550 euro. Daarnaast verschijnen er pakketten met een 14-42mm powerzoomlens (700 euro) en met een 14-42mm kitlens én 45-150mm zoomlens (750 euro). De camera zal verkrijgbaar zijn in de kleuren wit, zwart en bruin.

Tip de redactie