De Galaxy Mega-lijn die Samsung naar verluidt aan het ontwikkelen is, gaat waarschijnlijk bestaan uit betaalbare toestellen die gevoerd worden naast de huidige Galaxy Note-serie.

Dat kan opgemaakt worden uit specificaties die maandag zijn opgedoken.

De doorgaans betrouwbare websites Sammobile en ETnews bevestigen allebei specificaties van de Galaxy Mega 5.8 en 6.3 die in mei of juni op de markt moeten verschijnen.

Beide telefoons zouden gaan beschikken over een dual core-processor van 1,7 GHz terwijl high end-toestellen doorgaans uitgerust worden met een quad core-processor die meer kracht en snelheid bieden. Ook de vermeende 1.5 GB aan werkgeheugen wijst op middenklasse toestellen. De toptoestellen van dit moment hebben allemaal 2 GB aan werkgeheugen.

Accu en afmetingen

Andere specificaties die Sammobile noemt zijn een 8 megapixel- en 2 megapixel-camera voor beide apparaten. De 6,3 inch-variant zal gaan beschikken over een accu van 3200 mAh. Ter vergelijking: de Note II met een 5,5 inch-scherm heeft 3100 mAh. De 5,3 inch Galaxy Mega zal volgens Sammobile een accu 2600 mAh hebben.

De verwachte afmetingen van de Mega 6.3 zijn 167,7x88x7,9 millimeter. Daarmee is de Mega even dun als de Galaxy S4, maar wel 3 centimeter hoger en 1,8 centimeter breder. De Mega 5.8 is met 9,7 millimeter een stuk dikker, maar met 164x83,8 millimeter wel iets kleiner en smaller dan de 6.3.

Samsung heeft de Galaxy Mega-lijn nog niet bevestigd of aangekondigd.