De Amerikaanse videocamerafabrikant Blackmagic komt met een eigen systeemcamera die specifiek is toegerust op filmen. De camera zal onder meer over een speciale full-hd videosensor beschikken.

De Pocket Cinema Camera, zoals het nieuwe toestel heet, werd onthuld via een promotieposter op NAB 2013, een technologiebeurs voor de grafische sector die jaarlijks plaatsvindt in Las Vegas.

Het gaat om een compacte videocamera, met de vormgeving van een systeemcamera. Het apparaat kan overweg met dezelfde lenzen als systeem-fotocamera’s, zoals de Pen-toestellen van Olympus en de Lumix G-serie van Panasonic.

Speciale videosensor

Onder de motorkap bevindt zich echter geen gewone fotosensor, maar een speciale sensor die specifiek is toegerust op het filmen van ‘lossless’ full-hd-video: de Super-16 Cinema 1080HD.

De camera biedt gebruikers in staat om het dynamisch bereik in dertien stappen in te stellen en heeft een micro-hdmi-aansluiting aan boord om live weergave op een videomonitor mogelijk te maken. Wanneer de Pocket Cinema Camera op de markt komt, is nog niet bekend, maar de prijs zal in de Verenigde Staten 995 dollar bedragen.