Panasonic voorziet zijn nieuwe Lumix GF6-systeemcamera van ingebouwde wifi en NFC. Via NFC kunnen foto’s worden gedeeld met bijvoorbeeld smartphones door de apparaten kort tegen elkaar aan te houden.

Dat blijkt uit een artikel op Techradar, dat de nog onaangekondigde camera al in handen zegt te hebben gehad. Het artikel werd donderdag gepubliceerd, maar vervolgens weer offline gehaald. Dankzij Google Cache is het artikel nog wel online te vinden.

Het zou gaan om een instapmodel-systeemcamera met 16-megapixelsensor en een nieuwe Venus-beeldprocessor die voor betere fotoprestaties moet zorgen dan bij zijn voorganger, de Lumix GF5.

Wifi en NFC

Ook is de draaiknop voor de fotostanden boven op de camera vernieuwd en zou het toestel over een gevoeliger touchscreen beschikken. Verder is de camera standaard voorzien van wifi.

Opvallend is de toevoeging van NFC-functionaliteit. De GF6 is vooralsnog de enige systeemcamera die over deze draadloze functie beschikt. Door met de camera kort tegen een ander NFC-apparaat, zoals een smartphone, te tikken, kunnen gebruikers direct hun foto’s overhevelen van het ene naar het andere toestel.

Nog niet onthuld

Panasonic heeft de specificaties van de Lumix GF6 nog niet officieel onthuld, en het is dan ook nog niet duidelijk wanneer en voor welke adviesprijs het toestel op de markt komt.