MMD, producent van Philips-schermen, brengt in april drie nieuwe zakelijke monitoren uit onder de Philips-vlag. Het gaat om een trio schermen van 24 inch en met een breedbeeldverhouding van 16:10.

De drie ledschermen hebben alle hetzelfde formaat van 24 inch en beschikken over een beeldresolutie van 1920 bij 1200 pixels. De responstijd bedraagt bij alle drie 5 ms, terwijl het voltallige trio bovendien kan worden gekanteld en in hoogte verstelbaar is.

Het goedkopere S-line-model (240S4LP) moet echter genoegen nemen met dvi- en vga-aansluitingen, terwijl het B-line-tussenmodel (204B4LP) ook over displayport en een tweepoorts usb-hub beschikt. Het P-line-topmodel (240P4QP) heeft dezelfde aansluitingen als de B-variant, maar de usb-hub beschikt in dit geval over vier poorten.

Flexibeler

Daarnaast heeft het topmodel grotere kijkhoeken dan de twee goedkopere varianten (178 in plaats van 160 graden), en kunnen de B- en P-line-monitors niet alleen worden gekanteld en in hoogte worden versteld, maar ook gedraaid. De hoogteverstelling is bij de P-line bovendien iets flexibeler.

MMD laat weten dat de drie Philips-schermen in april op de markt komen. Van alle modellen zal zowel een zwarte als zilveren variant te koop zijn. De 240S4LP zal 289 euro kosten, terwijl de adviesprijzen van de duurdere modellen 309 en 359 euro zullen bedragen.