HTC heeft geen plannen om smartphones met een dubbele simaansluiting in Nederland te verkopen. De markt is er niet naar en providers willen niet actief meewerken aan de verkoop van dergelijke toestellen.

Dat heeft directeur Mark Moons van HTC Nederland tegen Tweakers.net gezegd, meldt de technologiesite vrijdag. Volgens Moons is het lastig om smartphones met ‘dualsim’ (twee simkaartaansluitingen) in Nederland aan de man te brengen. In tegenstelling tot landen als Portugal en Rusland, is er hier weinig vraag naar dergelijke toestellen, aldus Moons.

Bovendien zouden Nederlandse providers niet actief meewerken aan de verkoop van dergelijke toestellen. Bedrijven als KPN, T-Mobile en Vodafone hebben geen belang bij de verkoop van dualsim-telefoons, omdat klanten bij gebruik van een alternatieve simkaart op een ander netwerk belanden, zou Moons hebben gezegd.

HTC biedt in diverse andere landen wel toestellen met een tweede simkaartaansluiting aan, zoals de Desire SV. Ook dook er deze week een dualsim-variant van het nieuwe vlaggenschiptoestel HTC One op. Naar verwachting zal deze uitvoering alleen in China op de markt komen.