In de Verenigde Staten hebben diverse winkelketens de prijzen van iPads verlaagd. De verwachting is dat nieuwe tablets van Apple nog in april worden gepresenteerd.

Onder meer Best Buy en Walmart, twee grote Amerikaanse ketens, hebben flinke prijsverlagingen voor iPads doorgevoerd.

Zo is de iPad 3, niet de meest recente versie, zo'n 30 procent goedkoper dan voorheen. De nieuwste iPad is niet in prijs verlaagd. Wel zijn ook mildere prijsverlagingen voor de iPad Mini doorgevoerd.

Hoewel de ketens tegenover the New York Times stellen geen informatie over aanstaande nieuwe tablets te hebben, erkent Best Buy dat het in wil spelen op 'potentiële nieuwe producten'. Walmart ontkent dat de prijsverlagingen iets te maken hebben met nieuwe producten.

Nieuwe iPads

Toch komen de acties overeen met eerdere verwachtingen dat Apple zeer snel nieuwe iPads zal lanceren. Al maanden geleden gingen er geruchten dat in het voorjaar nieuwe tablets uit zouden komen. Onlangs werd bovendien nog de maand april genoemd.

Apple presenteert nieuwe iPads doorgaans in maart, maar week daar afgelopen jaar ineens van af door de iPad Mini en iPad 4 in oktober te onthullen.

Er gaan inmiddels geruchten over een iPad Mini met een Retina-scherm, dat moet zorgen voor een scherper beeld. Ook zijn er berichten over een iPad 5 met het ontwerp van de iPad Mini. Dat zou betekenen dat de grote tablet dunnere randen krijgt rond het scherm en een andere behuizing.