Er is een foto uitgelekt van een onbekend Blackberry 10-toestel. Het zou gaan om een goedkoper model waar ook specificaties van zijn opgedoken.

Blackberry heeft inmiddels de Z10 (review) op de markt gebracht. Het is het eerste toestel met het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10. Ook komt er later dit jaar nog een Q10 aan. Dit toestel zal een fysiek toetsenbord hebben.

De nu opgedoken Blackberry is echter nog niet door het bedrijf getoond. De foto laat een toestel zien met een fysiek toetsenbord. Volgens de bron, die de foto op BlackberryOS.com plaatste, gaat het om een toestel uit de R-serie.

Het apparaat zou ook wel de BB10 Curve genoemd worden, een verwijzing naar oudere toestellen van Blackberry.

Specificaties

Tegelijkertijd weet Blackberryempire.com specificaties over een toestel uit de R-serie te publiceren. De site beschikt niet over foto's, maar het lijkt om hetzelfde apparaat te gaan.

Als de details kloppen krijgt het nieuwe Blackberry 10-toestel een poort voor een micro SD-kaart, een 1800 mAh-accu die ook in de Z10 zit en 8 GB aan intern geheugen. De prijs zou in de Verenigde Staten uitkomen op 300 tot 400 dollar zonder abonnement.

Bronnen verwachten de smartphone aan het eind van de zomer of begin van de herfst.