Dell wil zich dit jaar meer gaan richten op Windows-tablets met schermen van 10 inch of groter. De computerfabrikant experimenteert met verschillende grote schermformaten.

Dat meldt Steve Lalla, algemeen directeur van mobiele producten bij Dell, in een interview met PCWorld.

Volgens Lalla is Dell specifiek geïnteresseerd in schermformaten van 10 inch of groter. Dell bracht al eerder tablets met 10 inch-schermen uit, waaronder de XPS 10 en Latitude 10. Beide tablets zijn van een 10,1 inch-scherm voorzien.

De toegenomen interesse van Dell voor grote schermen is opvallend. Kleine en goedkope Android-tablets, met veelal een schermformaat van 7 inch, worden steeds populairder en hebben in een relatief korte tijd een groot deel van de tabletmarkt ingenomen. 

Het is nog onduidelijk of Dell in 2013 dergelijk grote Windows-tablets gaat uitbrengen. Dell presenteerde in maart de XPS 18, een grote tablet van 18 inch die voornamelijk als desktop wordt gebruikt. 

De computerfabrikant is van plan dit jaar dunnere en lichtere laptops en hybrides, een apparaat waarbij het scherm losgekoppeld kan worden en dienst doet als tablet, uit te brengen.