De Berlijnse hififabrikant Teufel heeft woensdag de Raumfeld Connector 2 uitgebracht. Dit apparaat voegt draadloze streamingfuncties toe aan bestaande stereosets en streamt ook audioformaten met hoge bitrates.

De Raumfeld Connector 2 is volgens Teufel aan te sluiten op iedere stereoset, zolang deze maar over een geluidsingang via minijack- of tulpstekkers beschikt.

Teufels apparaatje maakt verbinding met het draadloze of bedrade thuisnetwerk en haalt streams binnen van computers, nas-servers en smartphones. Op een usb-poort kunnen ook geheugensticks of externe harddisks worden aangesloten.

Wav en flac

Daarbij ondersteunt het apparaat niet alleen gangbare audioformaten als mp3 en aac, maar ook grotere audiobestanden van hogere kwaliteit, zoals wav en flac. De Raumfeld Connector 2 kan overweg met 24-bits geluid met een samplingrate van 192 kHz.

Het apparaat maakt onderdeel uit van Teufels Raumfeld-collectie, een serie producten die te combineren zijn in een geluidsinstallatie die meerdere kamers in huis met muziek kan vullen, net als bij de multi-room muziekproducten van Sonos.

De Raumfeld Connector 2 is inmiddels verkrijgbaar via Teufels website. De prijs van het apparaat bedraagt 200 euro.