Op een gadgetbeurs in Birmingham heeft LG woensdag de Pocket Photo aangekondigd, een portable printer voor smartphones en tablets. Volgens de Koreaanse elektronicafabrikant is het de lichtste en compactste smartphoneprinter ter wereld.

De Pocket Photo is te gebruiken met Android-toestellen, iPads en iPhones. De compacte fotoprinter is draadloos te verbinden via Bluetooth of nfc. Om de printer vanaf een mobieltje aan te sturen, moet er een gratis Android- of iOS-app worden geïnstalleerd.

Het apparaatje is klein genoeg zijn om in een handpalm te passen en drukt foto’s af op speciaal fotopapier dat een formaat heeft van ongeveer 7,5 bij 5 centimeter. Wat dit papier moet kosten, is nog niet bekend. Omdat de mobiele fotoprinter gebruikmaakt van inktloze printtechnologie, zijn er volgens LG echter geen dure inktcassettes nodig.

De Pocket Photo komt in mei op de markt. Wat het apparaat in Nederland zal gaan kosten, is nog niet bekend. In Groot-Brittannië zal de adviesprijs 130 pond (zo’n 153 euro) bedragen.