Canon heeft drie nieuwe camcorders aangekondigd die in mei en juni op de markt komen. Het gaat om één model voor consumenten en twee modellen voor professionele filmers.

Voor consumenten introduceerde Canon de Legria HF G30. Deze full-hd camcorder, gericht op hobbyisten en studenten aan filmopleidingen, is uitgerust met een nieuwe 2,91-megapixel cmos-sensor die groter is dan in voorgaande Legria-modellen, aldus Canon. Dit levert volgens de fabrikant een ‘superieur’ dynamisch bereik en goede prestaties bij weinig licht op.

De camcorder beschikt verder over een lichtgevoelige, 20x zoomlens met een diafragma van f/1.8, verbeterde beeldstabilisatie om de invloed van cameratrillingen te verminderen en een Digic D4-beeldprocessor. Beelden verschijnen op een uitklapbaar oled-touchscreen van 3,5 inch.

Dubbel SD-kaartslot

Ook kan de videocamera opnames tegelijkertijd in verschillende formaten naar aparte geheugenkaarten wegschrijven. Daarvoor zijn twee SD-kaartsleuven ingebouwd. Ten slotte is de camcorder uitgerust met wifi-functionaliteit.

Naast de Legria HF 30 introduceert Canon ook de XA20 en XA25. Deze camera’s zijn bedoeld voor professionele filmers. Ze beschikken over dezelfde specificaties als de G30, maar bieden ook enkele extra’s.

Extra aansluitingen

Zo wordt dit professionele tweetal geleverd met een handgreep die aan de bovenzijde kan worden bevestigd en die plaats biedt aan bepaalde aansluitingen, zoals een XLR-microfoonaansluiting, en een infraroodlamp voor opnames in het donker. De XA25 beschikt daarnaast over SDI-aansluitingen.

Canon laat weten dat de Legria HF G30 in mei in de winkels komt te liggen voor een adviesprijs van 1499 euro. De XA20 en XA25 volgen medio juni voor respectievelijk 2099 en 2599 euro.