De Britse tabletfabrikant Ergo brengt eind deze maand de GoNote Mini op de markt, een kruising tussen een Android-tablet en netbook met 7-inch scherm.

Met de GoNote Mini richt Ergo zijn pijlen op scholieren. Het apparaat ziet eruit als een compacte netbook, met in plaats van een touchpad een muisknobbel in het toetsenbord.

Het toestel is echter niet alleen te besturen met toetsenbord en ‘muis’, maar ook via het touchscreen. Het aanrakingsgevoelige scherm van het apparaat meet 7 inch en heeft een bescheiden resolutie van 800 bij 480 pixels.

Specificaties

Ook de overige specificaties zijn aan de bescheiden kant. Zo draait de GoNote Mini op een 1,2 GHz processor met één rekenkern, 1GB geheugen en het inmiddels al wat verouderde Android 4.0. Er is 4GB aan ingebouwde opslag aan boord, die overigens wel kan worden uitgebreid met microSD-kaartjes.

Ergo laat weten dat de nieuwe tablet/netbook medio april op de markt komt voor een adviesprijs van 99 pond. Of de GoNote Mini ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.