Er zijn persfoto’s online verschenen van een nieuwe HTC-smartphone, de HTC First. De Android-smartphone zou het debuut vormen van het nieuwe Facebook Home.

Naar verwachting wordt de HTC First donderdag onthuld, samen met Facebook Home, nieuwe software die voor diepgaandere Facebook-integratie moet zorgen binnen Android. Zo zou de software een nieuw thuisscherm met Facebook-functionaliteit bieden.

Als de geruchten waar blijken, wordt de HTC First het toestel dat eerder uitlekte onder namen als HTC Myst, Opera en Buffy. Het zou gaan om een middenklassemodel met 4,3-inch hd-scherm (1280 bij 720 pixels), een dualcore Snapdragon S4 Plus-processor, 5-megapixelcamera en Android 4.1.2 met HTC Sense 4.5.

Verschillende kleuren

Van de 'Facebook-smartphone' werden diverse afbeeldingen gepubliceerd door twitteraar @evleaks, die met regelmaat kloppende informatie tweet over onaangekondigde HTC-toestellen. Afgaand op de foto’s zal het toestel in verschillende kleuren op de markt komen.

Vermoedelijk zullen HTC en Facebook donderdag meer informatie geven over het nieuwe toestel, wanneer Facebook een persevenement organiseert waar Facebook Home waarschijnlijk officieel uit de doeken wordt gedaan.