Baidu, het Chinese equivalent van zoekgigant Google, zou bezig zijn met een eigen versie van Google Glass, de augmented reality-bril van het Amerikaanse bedrijf. De Chinese kopie zou Baidu Eye gaan heten.

Eye zou in een vergevorderde testfase  zijn, melden ingewijden aan de Chinese website Sina, maar volgens woordvoerder Kaiser Kuovan het bedrijf is het verre van zeker dat de bril ooit in de winkels belandt. 

Wat wel bekend is, is dat het brilconcept van Baidu in theorie bijzonder vergelijkbaar is met Glass. Het heeft dus ook een LCD-display en is met de stem en gebaren te bedienen.

Gebruikers kunnen op die manier op simpele wijze een telefoongesprek beginnen, foto's maken en versturen of een zoekopdracht via Baidu's eigen zoekmachine opgeven.

Open platform

Maar er zijn meer overeenkomsten: evenals Google Glass draait Eye op een open platform waardoor derden eigen software kunnen ontwikkelen voor de bril.

De geruchten gingen dat Baidu met Qualcomm in zee zou gaan maar er zijn volgens Kuo nog geen hardwarepartners besproken. "We zouden voor een partij kunnen kiezen, maar misschien ook niet", aldus Kuo. "Maar het concept past wel bij wat we als bedrijf tot nu toe hebben gedaan."

Of Baidu Eye ooit aan het grote publiek getoond gaat worden, blijft dus de vraag. De lancering van Google Glass staat overigens voor het einde van dit jaar gepland.