Er zijn foto’s op het internet verschenen van een Samsung-tablet die later dit jaar als de Galaxy Tab 3 Plus op de markt zou komen. Het Android-apparaat krijgt volgens geruchten een 10-inch scherm met een hoge resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

De foto’s werden gepubliceerd door Sammobile.com. Volgens een niet nader genoemde bron van de Samsung-nieuwssite tonen de afbeeldingen de nieuwe Galaxy Tab 3 Plus van Samsung, een tablet die mogelijk onder een andere naam – Samsung Galaxy S Tab – op de markt zal komen.

Samsung zou voor de nieuwe naamgeving hebben gekozen in de hoop om met zijn tablets beter mee te kunnen liften met het succes van zijn smartphones die ook de Galaxy S-titel dragen.

Drie modellen

Van de nieuwe tablet zouden drie modellen verschijnen: de GT-P8200, GT-P8210 en GT-P8220. Alle drie krijgen volgens Sammobile een 10-inch scherm met een hoge resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Wat voor schermtype Samsung zal gebruiken, is nog niet bekend.

Verder zouden de toestellen draaien op Samsungs eigen octocore-processor, de Exynos 5410, die ook in bepaalde modellen van vlaggenschipsmartphone Galaxy S 4 zal worden gebruikt. De Galaxy Tab 3 Plus krijgt volgens geruchten 2GB aan werkgeheugen en zou voorzien in 32 of 64GB aan opslagruimte, afhankelijk van het model.

Accu en camera’s

Deze capaciteit kan worden uitgebreid met microSD-kaartjes van maximaal 64GB. De tablets zouden daarnaast beschikken over een accu van 9000 mAh, een 8-megapixelcamera en een 2-megapixel frontcamera, die beide full-hd video-opnames kunnen maken.

Sammobile stelt verder dat het uiterlijk van de nieuwe tablet veel wegheeft van dat van de Galaxy Note 8.0, maar dan met een groter scherm. Samsung heeft nog niet op de geruchten gereageerd. Of en wanneer de nieuwe tablet daadwerkelijk op de markt komt, is dus nog niet duidelijk.

Galaxy Ace 3

Samsung zou tevens werken aan een nieuwe versie van zijn Galaxy Ace-smartphone, de Galaxy Ace 3. Sammobile meldt woensdag dat het toestel een 4-inch scherm krijgt, evenals een 5-megapixelcamera, 4GB aan ingebouwde opslag, Android Jelly Bean en een accu van 1500 mAh. De Galaxy Ace 3 zou rond begin juni op de markt komen.