Google zal in de zomer, in samenwerking met Asus, de opvolger van de populaire Nexus 7-tablet lanceren. De nieuwe tablet krijgt een dunnere rand, een scherper scherm en een nieuwe chip die het apparaat sneller moet maken.

Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

De huidige Nexus 7 werd in juni 2012 gelanceerd en had een introductieprijs van 199 euro. De tablet werd goed ontvangen en kreeg het apparaat positieve reviews, zelfs in vergelijking met veel duurdere tablets.

De nieuwe variant zou in juli uit moeten komen en volgens de bronnen krijgt het scherm een hogere resolutie waardoor het beeld scherper moet worden. Bovendien zal de rand rond het scherm een stuk dunner worden, bij de Nexus 7 is die nog vrij fors.

Prijs

De bronnen stellen tegenover Reuters dat er twee mogelijkheden zijn wat betreft de prijs. Google zal de nieuwe Nexustablet voor 199 dollar kunnen gaan verkopen en de oudere versie dan afprijzen. De tweede mogelijkheid is dat de zoekgigant de tablet aanbiedt voor 149 dollar en de huidige variant van de markt haalt.

In Nederland kost de 16 GB-versie momenteel 199 euro en de 32 GB-variant 249 euro.

Processor

Verder zou de zoekgigant, die het apparaat ontwikkelt met fabrikant Asus, in de nieuwe Nexus 7 kiezen voor een processor van Qualcomm. In de huidige versie zit een Nvidia Tegra 3-chip. Om welke Qualcomm-processor het gaat, is niet bekend.

Volgens de bronnen kiezen de bedrijven voor een nieuwe chip omdat ze de prestaties willen verbeteren. Eerdere geruchten wezen ook al op een overstap naar Qualcomm. Toen werd gezegd dat dit vooral was omdat deze chips beter om kunnen gaan met 4G-netwerken.

Google, Qualcomm en Nvidia wilden tegenover Reuters niet reageren op de geruchten.

Nexus

De Nexus-serie bestaat uit diverse Androidapparaten die over een 'kale versie' van het mobiele besturingssysteem beschikken. Normaal voegen fabrikanten als Samsung, HTC en Asus hun eigen software toe. Bij de Nexus-apparaten heeft Google als ontwikkelaar van Android een grotere vinger in de pap.