Japan Display heeft een oled-scherm van 5,2 inch met full-hd resolutie aangekondigd. Het scherm is bedoeld voor gebruik in smartphones.

Het nieuwe smartphonescherm heeft een diagonaal van 5,2 inch en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waarmee de pixeldichtheid uitkomt op 423 pixels per inch (ppi). Het scherm is opgebouwd uit vier kleuren pixels, rood, groen, blauw en wit.

Met zijn 423 ppi is het scherm op papier minder scherp dan het 5-inch oled-scherm dat Samsung in zijn nieuwe Galaxy S 4 gebruikt: dat scherm heeft dezelfde resolutie en een pixeldichtheid van 441 ppi. Wel gebruikt Samsung drie kleuren pixels in plaats van vier, waardoor het scherm van de Koreaanse fabrikant minder subpixels heeft.

Japan Display, een samenwerkingsverband tussen Hitachi, Sony en Toshiba, toonde eerder een scherm met een nog hogere pixeldichtheid: een 4,38-inch full-hd scherm met 503 ppi. Dit scherm, dat in november vorig jaar werd onthuld, betrof echter een lcd-scherm, in plaats van een scherm met oled-technologie.