Microsoft heeft de eisen voor het gebruik van Windows 8 aangepast. De wijziging wijst op de komst van kleinere Windows 8-tablets.

Voorheen moesten Windows 8-apparaten minimaal een resolutie van 1366x768 hebben. Deze eis is nu bijgesteld naar 1024x768 pixels.

De lagere resolutie wijst mogelijk op de komst van kleinere Windows 8-tablets, aldus Zdnet.com dat de wijziging opmerkte. Nu zijn deze over het algemeen van een formaat van ongeveer 10 inch. Bijvoorbeeld de iPad Mini heeft een 7 inch-scherm en ook diverse Androidtablets zoals de Nexus 7 en Galaxy Note 8.0 hebben een kleiner scherm.

Hoewel Microsoft niet expliciet stelt kleinere schermen te gaan ondersteunen, staat wel in de nieuwe voorwaarden: "Dit betekent niet dat we partners aanmoedigen regelmatig een lagere resolutie te gebruiken. We zien juist dat consumenten hoge resolutie schermen steeds meer omarmen."

Een hogere resolutie betekent dat het beeld veel scherper wordt en er dus meer details te zien zijn.

Windows Blue

Microsoft stelt ook dat de functionaliteit Snap bij de lagere resolutie niet meer te gebruiken is. Snap zorgt ervoor dat Windows 8-gebruikers twee apps naast elkaar kunnen tonen op het scherm. Ook dit lijkt een verwijzing naar de komst van kleinere schermen.

Eerder lekte al geruchten uit over 7 inch Windows 8-tablets. Die zouden ondersteund worden na het uitkomen van Windows Blue, een update van Windows 8. Deze update wordt rond of na de zomer verwacht.