Sony heeft twee nieuwe draadloze speakers aangekondigd, die naast bluetooth en eventueel wifi, ook NFC ondersteunen. Hiermee zijn smartphones in een handomdraai draadloos met de speakers te verbinden, stelt Sony.

De CMT-BT80WB en CMT-BT60B kennen in grote lijnen hetzelfde ontwerp en dezelfde akoestische prestaties, maar het eerstgenoemde model zal wel een stukje veelzijdiger en prijziger zijn.

De BT80WB ondersteunt draadloze streams via bluetooth, wifi en AirPlay, terwijl de BT60B alleen bluetooth ondersteunt. Daarnaast kan het duurdere model ook muziek afspelen via usb, terwijl deze aansluiting op zijn tweelingbroer alleen te gebruiken is om aangesloten gadgets op te laden.

Cd-speler en radio

Beide speakers hebben een vermogen van 40 watt en beschikken over een ingebouwde cd-speler en 3,5-mm lijningang. Ook kunnen de speakers radio-uitzendingen via de fm-band ontvangen.

Via de ingebouwde NFC-functie kunnen smartphones, die over dezelfde techiek beschikken, sneller aan de speakers worden gekoppeld, aldus Sony. De luidsprekers komen in mei op de markt. Adviesprijzen zijn nog niet bekend.