Ouya, fabrikant van de gelijknamige Android-spelcomputer, is donderdag begonnen met de levering van zijn console aan crowdfunders. Anderen kunnen de spelcomputer vanaf 4 juni in huis halen.

De hackbare Android-console stelt gebruikers in staat om games en apps te draaien, en te gamen met een bijgeleverde draadloze controller. Alle games zijn gratis uit te proberen, maar daarvoor moet men wel van tevoren creditcardgegevens opgeven.

De productie van de Ouya werd deels gefinancierd door een inzamelingsactie via crowdfundingwebsite Kickstarter.com. De fabrikant is donderdag begonnen met het verschepen van consoles naar mensen die geld hebben geïnvesteerd tijdens de Kickstarter-periode. Vanaf 4 juni is de spelcomputer te koop voor overige geïnteresseerden.

De Ouya zal geleverd worden met één draadloze controller, stroom- en hdmi-kabels, en een stel batterijen voor de controller. De fabrikant laat weten dat de console bij het eerste gebruik een update nodig heeft. Inmiddels zouden verschillende entertainmentapplicaties en zo’n 104 speltitels beschikbaar zijn voor het systeem.