Sony heeft woensdag meer informatie vrijgegeven over de opvolger van de PlayStation 3. De PlayStation 4 krijgt een snellere blu-ray-drive aan boord en elke console zal bovendien over een ‘zeer grote harddisk’ beschikken.

Sony deed extra informatie over de nieuwe PlayStation 4, of kortweg PS4, uit de doeken tijdens spelontwikkelaarsbeurs GDC in San Francisco. Zo werd meegedeeld dat elke PS4-console over een ‘zeer grote harddisk’ zal beschikken, al wilde Sony nog geen getallen noemen.

Blu-ray-drive en camera

Met betrekking tot de blu-ray-drive in de nieuwe console werden er wel cijfers genoemd. Dit onderdeel zou drie keer zo snel zijn als het optische-schijfstation in de PS3.

Ook wist Sony te melden dat de nieuwe Eye-bewegingscamera van de PS4 voorzien wordt van een tiltsensor, zodat het apparaat de speler kan waarschuwen wanneer het van zijn standaard is gevallen of de verkeerde kant op is gericht.

Remote Play

Technicus Chris Norden van Sony ging op het PS4-forum van GDC ook wat verder in op de Remote Play-functionaliteit tussen de PS Vita, Sony’s meest recente handheldsysteem, en de PS4. Volgens Norden verloopt de samenwerking op de aankomende PlayStation-spelcomputer ‘veel beter’.

Zo kan de dienst gebruikt worden om PS4-gameste spelen met de Vita, waarbij de resolutie automatisch wordt aangepast aan het scherm van de handheld. Daarbij worden de gamebeelden ook op de tv weergegeven. Bovendien kan de Remote Play-functie nu op ieder moment gestart worden, aldus Norden.

Feestdagen

De PlayStation 4 werd eind februari door Sony aangekondigd op een eigen evenement. De nieuwe spelcomputer, die onder meer over een nieuwe controller met aanrakingsgevoelig vlak beschikt, moet dit jaar rond de feestdagen op de markt komen.